Paradajz Je Voce A Lubenica Povrce Svježe. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Osim što je ukusan, paradajz je i … Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.

Najhladnije Giht I Paradajz Da Li Paradajz Izaziva Napade Gihta Dijeta I Zdravlje
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Osim što je ukusan, paradajz je i …
Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Lubenica je voce prema obje definicije. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem... Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Lubenica je voce prema obje definicije. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Lubenica je voce prema obje definicije. Osim što je ukusan, paradajz je i … Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.
Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Osim što je ukusan, paradajz je i …. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće.
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Lubenica je voce prema obje definicije. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće.. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Vodeći se tom podjelom npr. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke).. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Vodeći se tom podjelom npr. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće.
Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Osim što je ukusan, paradajz je i … Lubenica je voce prema obje definicije. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće.. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u …
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Vodeći se tom podjelom npr. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Vodeći se tom podjelom npr. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Lubenica je voce prema obje definicije. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma.. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Vodeći se tom podjelom npr. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?.. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Lubenica je voce prema obje definicije. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Lubenica je voce prema obje definicije. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Vodeći se tom podjelom npr. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.. Lubenica je voce prema obje definicije.
Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu
Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.
Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Vodeći se tom podjelom npr. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Osim što je ukusan, paradajz je i … Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Vodeći se tom podjelom npr. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Lubenica je voce prema obje definicije.
Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Lubenica je voce prema obje definicije. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Lubenica je voce prema obje definicije.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Osim što je ukusan, paradajz je i … Lubenica je voce prema obje definicije.
Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Vodeći se tom podjelom npr. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu
Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Lubenica je voce prema obje definicije. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Vodeći se tom podjelom npr. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma.. Lubenica je voce prema obje definicije.
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Lubenica je voce prema obje definicije... Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Osim što je ukusan, paradajz je i ….. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Vodeći se tom podjelom npr. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Osim što je ukusan, paradajz je i … Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Osim što je ukusan, paradajz je i …. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće.. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.. Vodeći se tom podjelom npr. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Osim što je ukusan, paradajz je i … Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Osim što je ukusan, paradajz je i … Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće.
Lubenica je voce prema obje definicije.. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta.
Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.
Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta... Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma.. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Osim što je ukusan, paradajz je i … Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu.. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.
Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Vodeći se tom podjelom npr. Lubenica je voce prema obje definicije. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Osim što je ukusan, paradajz je i … Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke).
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Lubenica je voce prema obje definicije... Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?
Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Lubenica je voce prema obje definicije. Vodeći se tom podjelom npr. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Vodeći se tom podjelom npr. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma.
Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu.. Lubenica je voce prema obje definicije. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Vodeći se tom podjelom npr. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.. Vodeći se tom podjelom npr.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće.. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Lubenica je voce prema obje definicije. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem.. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma... Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.
Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. . Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem.
Lubenica je voce prema obje definicije.. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli... Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće... Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih... Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta... Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Osim što je ukusan, paradajz je i … Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma.
Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće... Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Lubenica je voce prema obje definicije. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih... Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Lubenica je voce prema obje definicije. Osim što je ukusan, paradajz je i … Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.. Osim što je ukusan, paradajz je i …
Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće... Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Lubenica je voce prema obje definicije. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće.
Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?.. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke).
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Vodeći se tom podjelom npr. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Vodeći se tom podjelom npr. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće.
Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Lubenica je voce prema obje definicije. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće.
Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće.. Lubenica je voce prema obje definicije.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Osim što je ukusan, paradajz je i … Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Vodeći se tom podjelom npr. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.
Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Lubenica je voce prema obje definicije. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Lubenica je voce prema obje definicije. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli.
Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Lubenica je voce prema obje definicije. Lubenica je voce prema obje definicije. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu.. Lubenica je voce prema obje definicije.
Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma... Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem... Lubenica je voce prema obje definicije.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj... Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Osim što je ukusan, paradajz je i … Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. .. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Vodeći se tom podjelom npr. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Osim što je ukusan, paradajz je i … Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?. Lubenica je voce prema obje definicije. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.
Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Osim što je ukusan, paradajz je i … Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće... Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. .. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće.
Zatim, lubenica je jednogodišnja biljka, a poznato je da se svi plodovi koje se koriste u ishrani a koji se sade svake godine svrstavaju u povrće... Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće? Lubenica je voce prema obje definicije. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta.
Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine. Bez obzira da li ga smatrate voćem ili povrćem, paradajz je neizostavni deo naše ishrane i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Lubenica je voce prema obje definicije. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta.. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj... Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma... Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće.
Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Osim što je ukusan, paradajz je i …
Vodeći se tom podjelom npr.. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Lubenica je voce prema obje definicije. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.
Lubenica je voce prema obje definicije.. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Vodeći se tom podjelom npr. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Kada uzmemo u obzir oba načina gledišta, on se nalazi u preseku dve skupine.. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu
Zbog čega se paradajz klasifikuje kao voće?.. . Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke).. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Osim što je ukusan, paradajz je i ….. Lubenica je voce prema obje definicije.
Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.. Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Prema botanici, voće su sve one biljke, odnosno strukture koje imaju sjemenke i koje se razvijaju iz oplođenog cvijeta. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke).. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Lubenica je voce prema obje definicije. Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem... Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu
Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). . Prvo i osnovno je to što plod lubenice pripada porodici tikvi, koja spada u povrće.
Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih.
Jabuka, buča i paradajz su voćke, dok su repa, krompiri i lubenica povrće. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Sa jedne strane voća poput, recimo, jabuka i krušaka, a sa druge strane krompira ili šargarepe, koji jasno spadaju u povrće.. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.. .. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj.
Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Argument onih koji smatraju lubenicu povrcem je da je ona biljka iz reda tikvi, ali tikve i bundeve su takodjer voce prema botanickoj definiciji (razvijaju se iz cvijeta i sadrze sjemenke). Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta. Jedno od omiljenih, slatkih ljetnih osvježenja, lubenica ili bostan, isto tako nije voće već je povrće. Razlog pomutnje je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu. Prema tome, paradajz je voce prema botanickoj definiciji a povrce prema kulinarskoj. Ova je podjela znatno drukčija kad je prosmatramo s kulinarskog aspekta.
Zato se u kuhinji paradajz još uvek smatra povrćem, iako postoje naučni dokazi da je reč o voću.. Isto tako, lubenica, dinja ili bostan, kako se zove u … Paradajz ili rajčica zapravo je voće, iako je slan i najčešće se jede u kombinaciji s drugim povrćem. Razlog pomutnje kod određivanja što je što je taj što se voće i povrće drukčije shvaćaju u botanici, a drukčije u kulinarstvu Brojne namirnice koje u botaničkom smislu predstavljaju voće u kulinarstvu se smatraju povrćem, a paradajz, paprike, tikvice i krastavci samo su neki od njih. Lubenica je voce prema obje definicije. Vodeći se tom podjelom npr. Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma... Lubenica se u botanici svrstava u povrće zbog više različitih kriterijuma.